Det er en stor glede for styret å presentere Martin Daland (40) som Skjærgårds nye daglige leder.
Martin Daland kommer fra jobben som hovedpastor og daglig leder i Skien Misjonskirke, hvor han har jobbet de siste ni årene.
Martin fullfører høsten 2021 Master i ledelse og menighetsutvikling.
Han er oppvokst i Kragerø og hadde ungdomstiden sin i Skjærgårdsmiljøet.
Styreleder Tove Ripegutu Valle sier om ansettelsen: «Vi er svært glade for at Martin har takket ja til stillingen som daglig leder. Det er spennende å bytte daglig leder etter 25 år, og vi opplever at Martin er rett mann til å lede og utvikle stiftelsen videre, på en god og strategisk måte.»
Styret og staben gleder seg til å bli ordentlig godt kjent med Martin, og vi ønsker at våre medarbeidere/frivillige også skal bli det etter hvert. 
For å få litt innblikk i hvem han er har vi stilt han noen spørsmål.

 Hvorfor søkte du stillingen som daglig leder, og hvorfor takket du ja?

«Når jeg leste første gang at stiftelsen Skjærgårds søkte ny daglig leder etter Jarle Storebø, så tenkte jeg: Så spennende! – men jeg tenkte ikke at jeg kom til å søke. 
Dette hadde egentlig en årsak, og det var at jeg trivdes svært godt i den jobben jeg hadde, som hovedpastor i Skien misjonskirke, og jeg var dermed ikke på jobbjakt. Dette skrev jeg i søknaden, men jeg skrev også at jeg likevel søkte på stillingen, fordi jeg hadde veldig lyst på jobben. Jeg visste at det var store sko å fylle etter Jarle Storebø, men jeg trodde også at jeg har noen egenskaper, noe erfaring, noe kompetanse og noen evner som gjør at jeg kan være med å utvikle stiftelsen Skjærgårds med alle dets virksomheter, videre. 

Jeg trigges av verdiene til stiftelsen: «Samlende, Jesusnær, inkluderende og inspirerende». Jeg har kjent disse verdiene i eget liv, både gjennom mine egne opplevelser fra Skjærgårds, men også fordi disse verdiene samsvarer med de verdiene som jeg jobbet ut ifra i Skien misjonskirke, og som ligger dypt i personligheten min. 
Det er en av årsakene til at gjør mye av det jeg gjør. 
Men, jeg trodde ikke at jeg var aktuell for jobben. Faktisk heller ikke på førstegangs intervju, og det var nok derfor jeg var såpass avslappet. Men, alvoret gikk opp for meg, når jeg ble kalt inn til annengangs intervju.
Noen dager senere fikk jeg jobbtilbudet. 
Etter noen uker i tenkeboksen, bønneboksen og veiledningsboksen, så ble jeg trygg på beslutningen om å takke ja. Det som har holdt meg litt tilbake, har handlet om stillingen i SMK (Skien Misjonskirke), og ansvaret jeg har kjent på.
Nå er jeg trygg på at jeg har tatt rett beslutning – og jeg gleder jeg meg til å begynne!»

Hva gleder du deg til, og hva drømmer du om for stiftelsen?

«Det jeg gleder meg til, er å ta et stort skritt ut i noe nytt. Noe som jeg kjenner litt til, men ikke alt. Noe som jeg kjenner trigger meg og som jeg gleder meg til. Jeg har så stor tro på stiftelsen Skjærgårdsgospel og det som stiftelsen holder på med. 
Det å arrangere festivaler og andre arrangementer, som er profesjonelt gjennomført, men som har en underliggende drive etter at mennesker skal bli kjent med Jesus og starte å følge etter Han. Når forskningen viser at de fleste som tar imot Jesus, gjør dette før de fyller 20 år, og de som gjør det, gjør det ofte i en sammenheng utenom det «vanlige» – altså leir, festival eller andre eventer, så tenker jeg at dette er viktig å ta på alvor for kristen Norge. 
I tillegg skal vi utvikle arenaene for unge voksne, voksne og eldre. 

Jeg tror at Skjærgårds har et stort potensial for å nå bredere ut i kirkelandskapet i Norge. Jeg drømmer om at arrangementene til Skjærgårds skal bli det naturlige stedet å reise på for alle i kristen Norge, enten de er barn, ungdom, voksne eller eldre. 

Det at Covid-19 har satt mye av festivalene på pause, gjør at vi nå har en mulighet til å se på hva vi har gjort, og evaluere det på en bredere måte enn vi kanskje har gjort før. Hva har vi gjort som vi ønsker å fortsette med, hva har vi gjort, som vi ønsker å endre litt på, og er det noe, vi ikke har gjort før, som vi nå tenker at vi vil teste ut?

Alle disse prosessene gleder jeg meg til å ta fatt i, sammen med en svært kompetent stab og et svært kompetent styre, slik at vi sammen kan utvikle Skjærgårds til å bli enda mer samlende, inkluderende og inspirerende i årene fremover, men som ikke minst løfter enda mer fokuset på å koble mennesker på Jesus og et liv med Han. 
Jeg drømmer om at på alle stiftelsens arrangementer og festivaler, så skal det være lett å få øye på Jesus, og det skal være lett å starte å følge etter Han. 
Det er tross alt derfor vi er til.»

Martin tiltrer stillingen som daglig leder i 50% fra 01.10. 21, og i 100% fra 01.12. 21.